Wist u dat Mauritius in 1598 door Nederland is ondekt?

Toen de Nederlandse Kolonisten arriveerden en met name de dieren die ze meenamen zoals ratten en varkens hadden een desastreus effect op de Dodo's, in het bijzonder hun eieren en jongen. De Dodo leefde in de bossen op het eiland Mauritius en is waarschijnlijk tussen 1680 en 1690 uitgestorven. De Dodo was een vogel met kleine vleugels die niet meer geschikt waren om te vliegen. De Dodo kon zich alleen lopend verplaatsen, het dier was ongeveer een meter hoog en viel op door zijn lange, naar onderen gekromde snavel.

Mauritius

een klein paradijs in de Indische Oceaan

Avontuur

De perfecte speeltuin voor avonturiers met talloze activiteiten die beschikbaar zijn op het land, in het water of in de lucht!

Kies voor quadrijden in de savanne, Kanoën in de kloven en rivieren, probeer te wandelen en zwemmen in de kloof bij Domaine de Chazal of spring op de langste Zip-line van de Indische Oceaan bij La Vallée des Couleurs, spanning gegarandeerd!

Wedding & Honeymoon

Mauritius is een van 's werelds beste bestemmingen voor weddings en huwelijksreizen, dankzij de perfecte locaties en uitstekende luxe.
De meeste hotels bieden uitgebreide trouw- en huwelijksreis arrangementen aan en hebben hun eigen ervaren huwelijkscoördinator, die de bruiloft van je dromen tot in de puntjes regelt.Cultuur

De culturele rijkdom van Mauritius komt voort uit de diversiteit van de vele gemeenschappen die er wonen.
Mauritiaanse mensen zijn voornamelijk van Europese, Aziatische en Afrikaanse afkomst, en dit heeft een buitengewone smeltkroes gevormd.
Verschillende religies en tradities leven tegenwoordig in vrede en harmonie op het eiland.


Family

Mauritius is perfect voor een uitje met het gezin en voor family quality time.
Hotels op Mauritius bieden een ruime keuze aan zee- en landactiviteiten voor het hele gezin.


Food

Eten op Mauritius is een reis op zich! Tussen traditionele gerechten, gastronomische gerechten of streetfood, het is een waar genot voor de zintuigen.

Ontdek de fine dining cuisine in de top hotels van Mauritius, waaronder Signature vegan tasting menu van Franse Michelin chef kok Alexis Gauthier at The Cove (Paradise Cove Boutique Hotel, a Small Luxury Hotel of the World)

Golfen

Mauritius is een populaire golfbestemming!

De golfbanen op Mauritius zijn uniek in ontwerp, ligging en technische bijzonderheden. De meeste banen zijn ontworpen door gerenommeerde professionele golfers zoals Rodney Wright en Ernie Els.
Mauritius maakt deel uit van de internationale wedstrijdcircuits en organiseert het hele jaar door verschillende Golf evenementen

Wellness

Mauritius is de ideale bestemming voor diegenen die ernaar uitkijken om tijdens hun vakantie te genieten van een wellnessreis.

Of u nu een eenvoudige massage nodig heeft of een alles-in-één wellnessformule tijdens uw verblijf, de spa's van het eiland bieden een breed scala aan schoonheidsbehandelingen.
Hotel-spa's, waarvan er vele internationale onderscheidingen hebben ontvangen, gebruiken hoogwaardige producten zoals Clarins, La Prairie, Givenchy, Cinq Mondes, Guerlain en Shiseido

Strand

Mauritius staat bekend om zijn prachtige parelwitte zandstranden waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Indische Oceaan.
Natuur

Mauritius is de ideale vakantiebestemming om dichter bij de natuur te komen.

Van beschermde bossen tot bergen en uitzonderlijke locaties, de botanische tuin van Pamplemousses is een must-see.